top of page

Transportbedrijven Vreugdenhil en Zonneveld samen verder

Het Lierse transportbedrijf T. Vreugdenhil en branchegenoot D. Zonneveld uit Maasdijk hebben besloten samen verder te gaan onder de naam Transportbedrijf T. Vreugdenhil. Vorige week zijn daarvoor de contracten getekend.


Het Maasdijkse bedrijf is in 1938 door Daan Zonneveld opgericht en begon met één paard en twee wagens het vervoer van land- en tuinbouwproducten vanuit Maasdijk naar de veilingen in Naaldwijk en Westerlee. Midden jaren zestig van de vorige eeuw werd een begin gemaakt met het internationale transport. Momenteel rijden er 21 wagens met de naam Zonneveld rond. Midden jaren zestig begon Teun Vreugdenhil met een tractor en een aanhangwagen met vervoer naar de veilingen. Het bedrijf is nu uitgegroeid tot een wagenpark van 53 eenheden.

"De eerste gesprekken tussen ons dateren van mei 2022", zegt Ton Vreugdenhil. "Als bedrijven kennen we elkaar al enige tijd. Steeds meer kwamen we tot de ontdekking dat we bij elkaar zouden passen en elkaar prima aanvullen qua dienstverlening. Dit heeft geresulteerd in deze bundeling van krachten, waar we heel blij mee zijn."

Peter van Velden van D. Zonneveld transport: "We leven in een tijd van schaalvergroting. Dat betekent dat je daar als transportonderneming in mee moet kunnen gaan. Omdat beide partijen een enorme ervaring hebben, wel meer dan 130 jaar, en kerngezond zijn, ontstaat nu een uitstekend functionerende transportonderneming".


In het nieuwe bedrijf groeit het aantal personeelsleden naar 90. De samenwerking heeft geen gevolgen voor kantoormedewerkers en chauffeurs.


Comments


bottom of page